stilte, besinning, ferbiningStypje ús / Steun ons

Het verhaal gaat door – Help ons bouwen!

Download hier de folder met alle informatie

Nijkleaster heeft uw hulp nodig. Bekijk dit filmpje en doe mee!

)

Nijkleaster is volop in beweging. Sinds de opening is er veel gebeurd. Het aantal bezoekers is overweldigend. Zo groot zelfs, dat we de Radboudtsjerke in Jorwert moeten aanpassen om onze gasten op een goede manier te kunnen ontvangen. We hebben dringend behoefte aan een tweede verdieping (De Ferdjipping).

De verbouwing is inmiddels (september 2014) volop aan de gang. We hebben bijna al het geld binnen dat nodig is. Dat is fantastisch. Maar u kunt altijd nog meedoen!

Om het geld bij elkaar te krijgen zijn we dit voorjaar een actie gestart: Het verhaal gaat door. Zodat de  voorkerk er straks aan de binnenkant zo uitziet: 

 

 

verbouwweb2

In de voorkerk wordt een tweede verdieping gerealiseerd. Deze extra ruimte kan gebruikt worden voor bijeenkomsten, zowel op doordeweekse dagen als op de Kleaster Sneon.
Hiervoor moet onder meer een extra trap worden gerealiseerd.

Architect Romke Lemstra maakte een animatie over de ‘nieuwe’ Voorkerk. Die kunt u hier bekijken.

1848 vierk jorwerd nis bijbel 10x10 (4)

© Han Reeder

Een unieke kans

Wij bieden onze (nieuwe en toekomstige) vrienden een unieke kans: meebouwen aan de toekomst van Nijkleaster én onderdeel zijn van een bijzonder gezelschap. Wie € 1.000 (of vijf jaar lang 200 euro) schenkt voor de verbouwing, krijgt een bijzonder geschenk: een prachtige, ingelijste foto van de beroemde kunstenaar/fotograaf Han Reeder. Han Reeder was erg onder de indruk van de kerk. Hij vertelt hier.

Reeder fotografeerde in de kerk van Jorwert een bijbel uit 1912: precies 100 jaar vóór de start van Nijkleaster. Het inspireerde ds. Hinne Wagenaar tot de titel ‘Het verhaal gaat door’. Hier leest u zijn verhaal.

Bijeenkomst met Geert Mak en Henk Kroes

Dit kunstwerk van Han Reeder wordt met getekend certificaat uitgereikt op een bijeenkomst in de kerk van Jorwert, waar onder meer Han Reeder, Henk Kroes, Geert Mak en Hinne Wagenaar aan meewerken. Deze bijeenkomst vindt plaats op 28 september 2014. Iedereen die een bijdrage overmaakt of toezegt of op andere manier meewerkt aan De Ferdjipping, wordt persoonlijk voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Helpt u mee? Dat is geweldig!

Hoe u kunt helpen?

* Maak € 1.000 euro op rekening NL 02 ABNA 0541 41 8440  t.n.v. Stichting Nijkleaster, onder vermelding van ‘Ferdjipping’.

of:

* Doe een periodieke schenking van minimaal € 200 euro per jaar, voor de periode van 5 jaar.
U kunt dit doen door dit formulier in te vullen.

of:

Print deze antwoordkaart uit, vul ‘m in en stuur ‘m op naar Jorwert!

of:

* Vul onderstaand formulier in met uw aanmelding, opmerking en/of vraag.
Wij nemen snel contact met u op.

Hartelijk dank!

Ds. Hinne Wagenaar, pionierspredikant
Henk Kroes, voorzitter Stifting Nijkleaster